Nagymamám spájza egy csodálatos hely volt, tele finomságokkal, üvegekbe zárt nyári ízekkel, füstölt szalonákkal, kolbászokkal. Most amikor felnőttként visszagondolok, a hangulatok, ízek, illatok mellett a gondoskodás jut eszembe, az ahogy a nagyszüleim évről évre gondoskodtak arról, hogy a finom falatok ne hiányozzanak a terített asztalról. 

Ebből az emlékből született meg a gondolat, hogy a Schieszl Vendéglő és Borház 1896 - nak is legyen spájza, ami természetesen már nem az a békebeli hűvös kis helyiség, hanem annál egy sokkal modernebb XXI. századi spájz, ahova mindazok az italok és élelmiszerek kerülnek, melyeket saját magunk készítünk és melyek minőségéért 100 % - ban garanciát vállalunk. Ide tartoznak boraink, pálinkáink, a 9 hónapig érlelt mangalica sonka, a házi szörpök, a tartósítószer nélkül készített üdítők, a házi baracklekvár és legújabb termékeink a szőlőmagolaj, a szőlőmagliszt és a vörösszőlőhéj-őrlemény. 

Ahogy régen nagyszüleink gondoskodtak a család elé kerülő finom falatokról, úgy szeretnénk mi is gondoskodni a hozzánk betérő vendégekről, új köntösben megmutatni mindazt, amit több generáción keresztül megőriztünk.

A modern kor igényeinek eleget téve igyekszünk kerülni a tartósítószereket, a hozzáadott cukor használatát. Az egészséges táplálkozás jegyében döntöttük úgy, hogy a borászatban a szőlő feldolgozásakor felhalmozódó értékes anyagokat is felhasználjuk. Így született meg a Schieszl szőlőmagolaj illetve a szőlőmagliszt és szőlőhéj - őrlemény, melyek áldásos hatásairól alább röviden olvashatnak.

A szőlőmagolaj a szőlőszemek magjából hidegsajtolással készül. A feldolgozott szőlőhöz hasonló illatú, zöldes színű olaj, mely fontos szerepet tölt be a korszerű és egészséges táplálkozásban. Előnyös élettani tulajdonságainak köszönhetően valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják. Könnyen emészthető, koleszterinmentes, hatóanyagai gátolják az érrendszer meszesedését.

A szőlőmaglisztnek egészségmegőrző és megújító hatása van. Könnyen emészthető és koleszterinmentes, védi az érrendszert és kiváló E - vitamin és telítetlen zsírsav forrás. Sütőipari adalékanyagként kenyérfélékhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható, segíti az élesztő munkáját és kíváló színező anyag.

A vörösszőlőhéj - őrlemény magas antioxidáns tartalommal támogatja egészségünket. Védi a keringési rendszert, segít az egészséges bőr megőrzésében. Cukorbetegek részére különösen ajánljuk. Savanykás, gyümölcsös ízét jól párosíthatjuk csokoládéval, kakaós süteményekkel és krémekkel.

Hagyomány és egészség így talál egymásra nálunk.

Budakalász, 2017. 06. 29.